Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kávézz északi hangulatban!

default user icon
MME
Az északi vidékek különleges hangulata ihlette az idei téli Nespresso Limited Edition kávékat, amelyekben a hagyományos ízeket egy kis varázslat teszi még izgalmasabbá.

A Nespresso arra bíztatja vásárlóit, hogy a népszerű skandináv kulturális trendek szellemében kávézás közben adják át magukat a lelassulás és a meghittség művészetének, és az ünnepek alatt családjukkal és barátaikkal együtt élvezzék az élet egyszerű örömeit.

A Skandináv-félsziget zord természeti adottságai miatt az északi országok kultúrájában mindennapos gyakorlattá váltak a meghitt, otthonos hangulatú összejövetelek és kávészertartások, amelyeket a Hygge és a Fika szavak írnak le. A közismert dán mondás szerint a hyggét nem lefordítani, hanem érezni kell, de körülbelül a belső béke, az otthonos nyugalom és a tökéletes harmónia hangulatait foglalja magában.

Ezt az életérzést zárja egyedi kapszulákba a Nespresso az ismert dán dizájner, Louise Campbell közreműködésével. A két különleges ízesített kávéból, egy feketekávéból és számos Limited Edition kiegészítőből összeállított kollekcióval az ünnepek alatt te is átélheted a szeretteiddel megosztott kávézás örömét.

A két új, északias hangulatú, ízesített Limited Edition őrlemény a Variations Nordic Almond Cake Flavoured és a Variations Nordic Cloudberry Flavoured kávé. A kávés cég szakértői az északi sütemények hagyományos hozzávalóival és ízvilágával gazdagították a Livanto kávéőrleményt, és a tradicionális norvég Kvæfjordkake desszert inspirációjával alkották meg a Variations Nordic Almond Cake Flavoured kávé vaníliás-kekszes-mandulás ízvilágát.

A Variations Nordic Cloudberry Flavoured kávé ízei azokra a tortákra emlékeztetnek, amit a zord északon termő törpemálnával szokás ízesíteni. A hideg mérsékelt égövi területeken fellelhető törpemálna (svéd nevén hjortron) a -40°C hideget is kibírja. Északon nagyon kedvelik a gyümölcs fanyar ízét, különösen lekvárokban és édességekben. Ez inspirálta a limitált kiadású kávét, amelynek alapja a kiegyensúlyozott Livanto őrlemény, és lekváros gyümölcsösség, valamint enyhe savasság jellemzi.

Azok számára, akik inkább a klasszikus fekete hosszúkávét kedvelik, tökéletes választás lehet a Nordic Black kávé. Az aromás afrikai és dél-amerikai Arabica szemekből összeállított, skandináv kávéstílusra jellemző, nem túl testes, közepes intenzitású keverék édeskés, gyümölcsös ízjegyei elegánsan keverednek a lágy, hosszan lecsengő gabonás aromákkal. Feketén és tejjel is érdemes kipróbálni.

Louise Campbell skandináv stílusa egyértelműen érvényesül a Limited Edition kapszulák, a dobozok és a hozzájuk tartozó kiegészítők dizájnján. A Nespresso új kollekciója tökéletesen adja vissza észak minimalista trendjét és a természet közelségének hangulatát – vagyis mindazt, amit egyértelműen az ottani országok kultúrájával és tájaival azonosítunk. A kollekciót a limitált kiadású kiegészítők teszik teljessé.

- Nagyon megörültem, amikor elfogadták a javaslatomat, hogy a kapszulákat még érdekesebbé tehetnénk a dizájn variálásával, olyanná varázsolva őket, mint a tengerparton heverő kavicsok, amelyek arra csábítják az embert, hogy hazavigye őket emlékbe. Ezt a variációs ötletet a kampány többi részében is sikerült megvalósítanom. Azt remélem, hogy a termékekből és dizájnjukból egyaránt a friss északi szelek hangulata árad, meghitt pillanatokkal gazdagítva a nyüzsgő karácsonyi ünnepeket. És remélem, hogy ha valaki rápillant ezekre a termékekre, megelevenedik majd a szeme előtt a természet szépsége, és értékelni fogja az apró részletekre fordított gondos figyelmet. Minden munkám olyan, mint egy Északról érkező levelezőlap – legyen az egy kapszula, egy papírtáska vagy akár egy kirakati dekoráció. - mondta Louise Campbel.

Nespresso Adventi naptár

Karácsonyi visszaszámlálás kávérajongóknak! Idén először kapható Magyarországon a Nespresso Adventi Naptára, mely minden napra 1-1 meglepetés kapszulát, 24-ére pedig egy ajándék ORIGIN csészét és egy meglepetés ajándékutalványt rejt. A termék a limitált készlet erejéig elérhető a Nespresso Boutique-okban és a www.nespresso.com oldalon.

 

 

MANDULATORTA ÁLOM

Hozzávalók:
1 Nespresso Variations Nordic Almond Cake Flavoured kávé (40 ml)
10 ml vaníliaszirup
100 ml 1,5% zsírtartalmú tej
40 g mandulapehely

Elkészítés:

Önts 100 ml félzsíros tejet a Nespresso Barista receptkészítő készülékbe, és töltsd fel a minimum jel szintjéig. Önts hozzá 10 ml vaníliaszirupot. Zárd le a fedelét, válaszd ki a „Latte Macchiato” receptet a készüléken, és nyomd meg a Start gombot. Öntsd az ízesített forró tejhabot egy VIEW Recipe pohárba, és készíts a tetejére 40 ml Variations Nordic Almond Cake Flavoured kávét, majd szórd meg mandulapehellyel.

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss