Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kávétorta kókuszkrémmel

default user icon
MME
2/5
90 perc
Hozzávalók
  • Hozzávalók a tésztához:
  • 6 tojás,
  • 24 dkg kristálycukor,
  • 6 evőkanál erős feketekávé,
  • 18 dkg finomliszt,
  • 1 evőkanál őrölt feketekávé,
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • A forma kikenéséhez:
  • sütő margarin
  • finomliszt
  • A krémhez:
  • 1,5 csomag (6 dkg) vanília ízű pudingpor
  • 7 dl tej
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 25 dkg Rama sütő margarin
  • 15-20 dkg porcukor

Elkészítés

1.

A tésztához a tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. Ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 4-5 perc. A kávét kanalanként hozzáadjuk. A lisztet az őrölt kávéval és a szódabikarbónával összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét is belekeverjük.

2.

Egyenletesen egy margarinnal kikent, belisztezett tortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 fok, légkeveréses sütőben 165) kb. 35 percig sütjük.

3.

A krémhez a pudingport 1,5 deci tejjel és a kristálycukorral simára keverjük, majd a többi, időközben fölforralt tejhez öntjük. Pár perc alatt sűrű krémmé főzzük. A tűzről levéve a kókuszreszeléket is hozzáadjuk. Megvárjuk amíg teljesen kihűl, majd habverővel krémmé keverjük. A margarint először magában, majd a porcukorral keverjük habosra. Kanalanként hozzáadjuk a vaníliás kókuszkrémet is.

4.

A tortakorongot lapjában 3 részre vágjuk, és a krémmel úgy töltjük meg, hogy az oldalára meg a tetejére is jusson belőle.

Megjegyzés

Mennyiség: 16 szelet
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc + dermesztés
Energiatartalom: 351 kcal/szelet - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss