A szétválasztjuk, a tojásfehérjéket a cukorral keményre verjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, a citrom reszelt héját és levét, a forró vizet, és jól kikeverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és óvatosan belekeverjük a masszába.
Egy 22×36 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a beleöntjük, majd elsimítjuk a masszát, majd 180 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.
A lapokhoz a hozzávalókat, a liszt kivételével, egy lábasba tesszük, majd felmelegítjük úgy, hogy a cukor teljesen felolvadjon. Lehúzzuk a tűzhelyről, langyosra hűtjük, belekeverjük a lisztet, és ha összeállt, lisztezett deszkára borítjuk, meggyúrjuk, majd három egyforma súlyú darabra vágjuk.
A tepsink hátoldalára sütőpapírt teszünk, és a lapokat egyenként rányújtjuk, majd a még meleg sütőben, 180 fokon, 8-9 perc alatt készre sütjük.
A lefőzött, kihűlt kávéval elkeverjük a cukrot és a lisztet, majd csomómentesre és sűrűre főzzük, ha kihűlt, a vajjal kihabosítjuk.
A piskótát kettévágjuk. Egy mézes lapot a tálcára helyezünk, megkenjük a krém negyedével, következik a piskóta, majd krém, lap, krém, piskóta, krém a sorrend, és az utolsó lappal befedjük.
A csokoládét a vajjal és az étolajjal vízgőz felett felolvasztjuk. Botmixerrel csomómentesre keverjük és bevonjuk vele a süteményt. Hűtőbe tesszük, és másnap szeleteljük.