Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kávés-diós torta

default user icon
MME
75 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1.  A tortához az instant kávéport egy nagy tálba tesszük és elkeverjük 2 evőkanál forró vízzel.Hozzáadjuk a vajat, a barnacukrot, a tojásokat, a lisztet és a sütőport, majd simára keverjük.
  2. A krémet két 18 cm átmérőjű, kerek, kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük.
  3. Ha kész, kivesszük a sütőből, és hagyjuk a formában hűlni 5-10 percig. Majd kiborítjuk a formából, sütőrácsra tesszük és hagyjuk teljesen kihűlni őket.
  4. A vajas krémhez a kávéport egy nagy tálba tesszük, és elkeverjük 3 evőkanál forró vízzel. Hozzáadjuk a vajat, a cukrot, és krémes állagúra keverjük.
  5. Az egyik tortát egy tálra tesszük, rákanalazzuk a krém egy részét, elkenjük rajta, majd ráhelyezzük a másik tortát. A maradék krémet szépen elkenjük a sütemény tetején és oldalán. Végül díszítésként szórjuk a tetejére a diószemeket.

még több torta recept >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss