Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kávés-diós szelet

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 6 tojás sárgája
  • 12 evőkanál porcukor
  • 6 evőkanál forró víz
  • 6 evőkanál liszt
  • 15 dkg darált dió
  • 1 csomag sütőpor
  • 6 tojás kemény habja
  • A krémhez:
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 2 tojás sárgája
  • 1 dl forró feketekávé
  • A tetejére:
  • kakaópor
  • mazsola

Elkészítés

Elkészítés: A tojások sárgáját a porcukorral és a forró vízzel jól kikeverjük, belekeverjük a darált diót is és a sütőporral elkevert lisztet, végül óvatosan beleforgatjuk a habbá vert tojásfehérjét.

Kisebb méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben kisütjük. (kb. 25 perc, tűpróba).

A kávés krémhez a vajat, a porcukrot, a tojások sárgáját a forró feketekávéval simára kikeverjük. Egészen addig keverjük, amíg a vaj fel nem veszi a kávét. (Nem baj, ha egy pici kávé az alján marad, ha rátesszük a krémet a tésztára, egy kicsi kávét a tészta magába szív.)

Megvárjuk, amíg a tészta teljesen kihűl, majd rákenjük a kávés krémet. A tetejét kakaóporral majd mazsolával díszítjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss