Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kávés-csokoládés muffin II.

MME MME
5/5
45 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A csokoládékat vízfürdő fölött megolvasztjuk. Kissé hűlni hagyjuk. A vajat a cukorral habosra keverjük, és egymás után beledolgozzuk a tojásokat. Hozzáadjuk a csokoládét és a kávéport is. A lisztet összeszitáljuk a sütőporral, és a masszába forgatjuk.

A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. A 12 lyukas muffin-sütőforma mélyedéseit kibéleljük papírral.

A tésztát kétharmadig a mélyedésekbe töltjük, és a sütőben kb. 20 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.

A tejszínt kemény habbá verjük, és habrózsákat nyomunk belőlük a muffinok tetejére. Megszórjuk kávéporral, és gyümölcsdarabokkal díszítjük.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss