hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kávélikőr II.

120 perc
rafinált
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A vodkát, a kávét és 2 csomag vaníliás cukrot keverjük kicsit össze egy fazékban, majd fedjük le alufóliával, és rakjuk hűvös helyre (kamrahőmérsékletre) 5 napig.

5 nap elteltével a 2,5 dl vízben olvasszuk föl a 20 dkg cukrot, majd keverjük a kávés vodkához, ízesítsük még szegfűszeggel, fahéjjal, ízlés szerint még 1 csomag vaníliás cukorral, fedjük vissza, és még 15-20 napig érleljük.

Majd megint keverünk rajta, s átszűrjük egy szűrő segítségével.
Végül a főzés nélküli pudingporral besűrítjük, s palackozzuk.
Egészségetekre! :)

Megjegyzés

A likőr enyhén behűtve a legjobb (15 Celsius fokon), lehet tálalni tejszínhabbal, süteménykrémekhez is felhasználható, s kávé mellé is megállja a helyét.
- HabcsokMezi

Ezek is érdekelhetnek

Friss