Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kávékrémmel töltött csokikosár

MME MME
120 perc
mester
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál olaj
  • A töltelékhez:
  • 3 dl tejszín
  • 1/2 dl erős feketekávé
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag zselatin fix
  • A díszítéshez:
  • 1 dl tejszínből kemény hab

Elkészítés

Előkészítés: A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, belekeverjük az olajat, majd levesszük. Néha megkevergetjük, és megvárjuk, amíg besűrűsödik. Levágunk és kiterítünk 4 nagy darab folpack fóliát. A sűrű csokoládét elosztjuk rajta, és kissé szétterítjük. Amikor már majdnem megkötött, de még formálható, fóliástól rásimítjuk egy-egy leborított tálkára. Azért nem lehet folyékony a csoki, mert akkor lefolyna, de így csak az edény formáját veszi fel. Hűvös helyre tesszük, és hagyjuk teljesen megszilárdulni.

Elkészítés: Leemeljük a tálkákról a csokoládékelyheket, a fóliát lehúzzuk róla. A csokitálkákban fogunk tálalni. A krémhez felverjük a tejszínt, elkeverjük benne a kávét, a porcukrot és a habfixet, kicsit pihentetjük. A krémet a csokikosárba töltjük, tetejére tejszínhabot nyomunk, és azonnal kínáljuk. Vaníliaöntetettel és gyümölcsdarabokkal is gazdagíthatjuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 540 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss