Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kávékrémes piskótarolád

120 perc
mester
megfizethető
8 adag

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 210 fokra. Egy kb. 30x35 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. A szétválasztott egész tojások sárgáját habosra keverjük 2,5 dkg cukorral, 1 tk vaníliás cukorral és a fahéjjal.
  2. A tojásfehérjéket 6,5 dkg cukorral felverjük, és a hab harmadát a tojáskrémbe forgatjuk. A lisztet elvegyítjük a darált dióval, és a maradék habbal együtt óvatosan a tojásos masszához adjuk. Végül beledolgozzuk az olajat.
  3. A tésztát a tepsibe töltjük, és az előmelegített sütő középső részében világosra sütjük kb. 11 perc alatt. Egyenletesen megszórjuk cukorral, majd letakarjuk sütőpapírral, és a papírra borítva hűlni hagyjuk.
  4. Közben a krémhez a kávé felét 5 dkg cukorral, a maradék vaníliás cukorral és 1 csipet sóval együtt felforraljuk. A maradék kávét csomómentesre keverjük a pudingporral és a külön tojássárgájával, majd a felforralt kávéhoz adjuk, és habverővel folyamatosan kevergetve főzzük kb. 1 percig.
  5. Ezután tálba töltjük, hozzáadjuk a maradék cukrot, és kevergetve langyosra hűtjük. Hozzáadunk 5 dkg vajat, és tovább kevergetjük, amíg szoba-hőmérsékletűre hűl. Végül a maradék vajjal habosra keverjük.
  6. A kihűlt piskótáról lehúzzuk a sütőpapírt. A krémből kb. 3 evőkanálnyit félreteszünk. A maradék krémmel egyenletesen megkent piskótát feltekerjük, szorosan becsomagoljuk a papírba, és a hűtőbe tesszük kb. 1 órára. Végül tetszés szerint megszórjuk kávéporral. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss