Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kávékrémes csokis puszedli (Baci di dama)

MME MME
75 perc
bonyolult
megfizethető
60 adag
Hozzávalók
  • 5 dkg mogyoró
  • 1/2 ek szemes kávé
  • 1 ek cukor
  • 20 dkg liszt (BL-51)
  • 4 dkg holland kakaópor
  • 1/2 tk sütőpor
  • 1/2 tk só
  • 22,5 dkg puha vaj
  • 12,5 dkg porcukor
  • 1 ek rum
  • A töltelékhez
  • 20 dkg étcsokoládé (70% kakaótartalommal)
  • 2,5 dkg vaj
  • 4 cl presszókávé
  • 1,5 dl habtejszín

Elkészítés

  1. A tésztához a mogyorót, a szemes kávét és a cukrot késes aprítógépben finomra őröljük. A lisztet elvegyítjük a kakaóporral, a sütőporral és a sóval. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd beledolgozzuk a lisztes keveréket, a mogyorós őrleményt és a rumot. Folpakba csomagolva a hűtőben pihentetjük 2 órát.
  2. A sütőt előmelegítjük 160 fokra. A tésztából kézzel 120 db diónyi golyót formázunk. Mindet lelapítjuk, és sütőpapírral leterített tepsikbe helyezzük. Az előmelegített sütő középső részében sütjük tepsinként 10-12 percig, majd kivesszük, és a tepsikben hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. Közben a töltelékhez a finomra aprított étcsokit a vajjal együtt keverőtálba tesszük, és hozzáöntjük a presszókávéval együtt felforrósított tejszínt. Rövid pihentetés után fényesre keverjük, majd langyosan habzsákba töltjük, és 60 db csók alsó felére nyomjuk. Végül az üres és a megkent darabokat párosával összeragasztjuk.

Gluténmentes baci di dama recept >>>  
Olasz macaron (Baci di dama) recept >>> 

Ezek is érdekelhetnek