Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pár perc alatt kész a kávéhab, nagyszüleink egyszerű, olcsó, mégis mennyei nyalánksága

A kávékrém vagy kávéhab egy villámgyorsan elkészíthető, mégis nagyszerű édesség. Önmagában egy könnyed desszert is lehet, de kerülhet pohárkrémekbe, valamint feldobhatjuk vele a kávét is.

A kávékrém, vagy kávéhab olyan egyszerű, és könnyen összedobható finomság, akárcsak az eperhab. Nagyszüleink tudták, hogyan lehet kevés alapanyagból, és persze nagyon gyorsan valami édességet az asztalra varázsolni. A kávéhab elkészítéséhez mindössze három összetevőre, és pár percre van szükség, és már kanalazhatjuk is ezt a légiesen könnyed, mennyei nyalánkságot!

Így készül a finom kávéhab!

A kávéhab elkészítéséhez egy korty lefőzött fekete kávéra vagy egy kanál instant kávéra, vízre és porcukorra van szükség. A három alapanyagot egy mélyebb tálba összeöntjük és gépi habverővel habosra, világosra keverjük. Az így kapott krémet kanalazhatjuk magában, azaz desszertként, de kerülhet pohárkrém rétegei közé, illetve tejjel felöntve mennyei habos kávét készíthetünk belőle.

A kávéhab hozzávalói:

1,5 dkg instant kávé
13 dkg porcukor
2 dl hideg víz

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek