Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű kávéhabos torta - paleo recept!

30 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 1/2 dl víz
  • 1 teáskanál instant kávé
  • 4 db M-es tojás
  • 10 dkg eritrit
  • krém:
  • 3 dl kókusztejszín
  • 1 evőkanál forró víz
  • 1 teáskanál instant kávé
  • 2 púpozott evőkanál ToTu krém extra
  • 4 teáskanál eritrit

Elkészítés

  1. A csokoládét a vízzel és a kávéval gőz fölött megolvasztjuk, egyneműre keverjük. A tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgájákat fehéredésig keverjük az erittel, a fehérjéket habbá verjük. A tojássárgájás krémet összekeverjük a csokoládéssal, majd óvatos mozdulatokkal, apránként hozzáadjuk a fehérjehabot is.
  2. Sütőpapírral kibélelt lapos tepsibe öntjük a keveréket, egyenletesen elsimítjuk, úgy hogy a vastagsága kb. 1,5 centiméter legyen. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük. Kivesszük, és hagyjuk kihűlni. Négy egyenlő lapra vágjuk, megtöltjük a krémmel.
  3. A krémhez habszifonba tesszük az előre kikevert hozzávalókat, és két patront eresztünk bele. A szifonból egyszerűen a lapokra nyomjuk a krémet, és egymásra halmozzuk.

A RECEPT HOZZÁVALÓIT MEGVÁSÁROLHATOD AZ EHETEMMM PALEO PÉKSÉG ÉS SZAKÜZLETBEN VAGY AZ EHETEMMM WEBSHOPBAN! >>> 

Ezek is érdekelhetnek