Az ízesített kávékból egy kis tejjel vagy növényi alternatívával, illetve még egy csepp kreativitással könnyedén olyan kávékölteményeket alkothatunk, melyek akár desszertként is megállják a helyüket. A Nespresso új Barista Creations kávékollekciójának darabjait úgy alkották meg, hogy azok tökéletesen harmonizáljanak a hozáadott tejjel, miközben a pörkölt törökmogyoró, a bársonyos vanília, az aranyló karamell vagy a krémes csokoládé ízjegyei is érvényesülnek.
A Vertuo rendszerhez illő állandó kollekcióban mind a négy ízesített kávé megújult: a Roasted Hazelnut, a Rich Chocolae, a Sweet Vanilla és a Golden Caramel kapszulák mennyei desszertköltemények ízeit idézik. Az Original kávégéppel rendelkezők pedig mostantól a megújult Caramello, a Vaniglia, a Cioccolatino és az új pörkölt mogyoró ízű Nocciola kapszulák közül válogathatnak.
A Nespresso kávészakértői mindegyik új kapszulához megálmodtak egy-egy könnyen elkészíthető, mégis különleges receptet, melyekkel a legpörgősebb hétköznapokba is becsempészhetünk egy kis édes kikapcsolódást.
PÖRKÖLT MOGYORÓS, MÉZES REVERSO
Hozzávalók:
- 1 Nespresso Vertuo Roasted Hazelnut kávékapszula
- 5 g aprított törökmogyoró
- 15 g méz
- 230 ml zabital
Elkészítés:
- Szórjuk a törökmogyorót egy tányérra, majd kenjük a mézet egy nagyobb kávéscsésze peremére. Mártsuk a csészét a mogyoróba, majd rázzuk le róla a felesleget. Tegyünk a csésze aljába is egy kevés mézet, majd öntsük rá a hideg zabitalt.
- Készítsük el a csészébe 230 ml Nespresso Vertuo Roasted Hazelnut kávét.
VANÍLIÁS-KARDAMOMOS AFFOGATO
Hozzávalók:
- 1 Nespresso Vertuo Sweet Vanilla kávékapszula
- 60 g vaníliafagylalt
- 90 g tejszínhab
- 5 g összetört kardamommag
- friss kakukkfűág
Elkészítés:
- Tegyük a fagylaltot egy nagyobb kávéscsésze aljára.
- Készítsünk 230 ml Nespresso Vertuo Sweet Vanilla kávét a csészébe.
- Halmozzuk a tejszínhabot a kávé tetejére, majd díszítsük a kardamommal és a kakukkfű lecsipkedett leveleivel.
KARAMELLÁS CAPPUCCINO ALMÁVAL
Hozzávalók:
- 1 Nespresso Original Caramello kávékapszula
- 100 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej
- 5 g karamellszósz
- 2 g barna cukor
- 40 g friss alma vékony szeletekre szelve
Elkészítés:
- Öntsünk a tejet a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy tejhabosítóba. Előbbi esetben válasszuk ki a „Cappuccino” receptet. A tejhabosítóval készítsünk tejhabot.
- Csorgassuk a karamellszószt egy kis méretű kávéscsészébe, majd készítsünk el bele 40 ml Nespresso Original Caramello kávét.
- Kanalazzuk a kávéra a tejhabot, majd szórjuk rá a barna cukrot. Szakácsfáklyával karamellizáljuk, majd helyezzük rá óvatosan az almaszeleteket legyezőalakban.
VIENNOIS CSOKOLÁDÉS-NARANCSOS TEJSZÍNHABBAL
Hozzávalók:
- 1 Nespresso Original Cioccolatino kávékapszula
- 60 g tejszínhab
- 5 g friss reszelt narancshéj
- 5 g csokoládészósz
Elkészítés:
- Készítsük el egy nagyobb csészébe 110 ml Nespresso Original Cioccolatino kávét.
- Halmozzuk a tetejére a tejszínhabot, majd reszeljünk rá friss narancshéjat. Csorgassunk a tetejére a csokoládészószt.
További izgalmas kávérecepteket a www.nespresso.com oldalon találhatsz.
X