Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A kávéból is lehet desszert: 4 recept, hogy édes élmény legyen a kávézás

default user icon
MME
A reggelek elmaradhatatlan része a forró fekete- vagy egy tejes haboskávé, melyek akár a nagy ebédek lezárásaként is megállják a helyüket. De mi lenne, ha ez a forró ital lenne egyben a desszert is?

Az ízesített kávékból egy kis tejjel vagy növényi alternatívával, illetve még egy csepp kreativitással könnyedén olyan kávékölteményeket alkothatunk, melyek akár desszertként is megállják a helyüket. A Nespresso új Barista Creations kávékollekciójának darabjait úgy alkották meg, hogy azok tökéletesen harmonizáljanak a hozáadott tejjel, miközben a pörkölt törökmogyoró, a bársonyos vanília, az aranyló karamell vagy a krémes csokoládé ízjegyei is érvényesülnek.

A Vertuo rendszerhez illő állandó kollekcióban mind a négy ízesített kávé megújult: a Roasted Hazelnut, a Rich Chocolae, a Sweet Vanilla és a Golden Caramel kapszulák mennyei desszertköltemények ízeit idézik. Az Original kávégéppel rendelkezők pedig mostantól a megújult Caramello, a Vaniglia, a Cioccolatino és az új pörkölt mogyoró ízű Nocciola kapszulák közül válogathatnak.

A Nespresso kávészakértői mindegyik új kapszulához megálmodtak egy-egy könnyen elkészíthető, mégis különleges receptet, melyekkel a legpörgősebb hétköznapokba is becsempészhetünk egy kis édes kikapcsolódást.

PÖRKÖLT MOGYORÓS, MÉZES REVERSO

Hozzávalók:

  • 1 Nespresso Vertuo Roasted Hazelnut kávékapszula
  • 5 g aprított törökmogyoró
  • 15 g méz
  • 230 ml zabital

Elkészítés:

  1. Szórjuk a törökmogyorót egy tányérra, majd kenjük a mézet egy nagyobb kávéscsésze peremére. Mártsuk a csészét a mogyoróba, majd rázzuk le róla a felesleget. Tegyünk a csésze aljába is egy kevés mézet, majd öntsük rá a hideg zabitalt.
  2. Készítsük el a csészébe 230 ml Nespresso Vertuo Roasted Hazelnut kávét.

VANÍLIÁS-KARDAMOMOS AFFOGATO

Hozzávalók:

  • 1 Nespresso Vertuo Sweet Vanilla kávékapszula
  • 60 g vaníliafagylalt
  • 90 g tejszínhab
  • 5 g összetört kardamommag
  • friss kakukkfűág

Elkészítés:

  1. Tegyük a fagylaltot egy nagyobb kávéscsésze aljára.
  2. Készítsünk 230 ml Nespresso Vertuo Sweet Vanilla kávét a csészébe.
  3. Halmozzuk a tejszínhabot a kávé tetejére, majd díszítsük a kardamommal és a kakukkfű lecsipkedett leveleivel.

KARAMELLÁS CAPPUCCINO ALMÁVAL

Hozzávalók:

  • 1 Nespresso Original Caramello kávékapszula
  • 100 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej
  • 5 g karamellszósz
  • 2 g barna cukor
  • 40 g friss alma vékony szeletekre szelve

Elkészítés:

  1. Öntsünk a tejet a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy tejhabosítóba. Előbbi esetben válasszuk ki a „Cappuccino” receptet. A tejhabosítóval készítsünk tejhabot.
  2. Csorgassuk a karamellszószt egy kis méretű kávéscsészébe, majd készítsünk el bele 40 ml Nespresso Original Caramello kávét.
  3. Kanalazzuk a kávéra a tejhabot, majd szórjuk rá a barna cukrot. Szakácsfáklyával karamellizáljuk, majd helyezzük rá óvatosan az almaszeleteket legyezőalakban.

VIENNOIS CSOKOLÁDÉS-NARANCSOS TEJSZÍNHABBAL

Hozzávalók:

  • 1 Nespresso Original Cioccolatino kávékapszula
  • 60 g tejszínhab
  • 5 g friss reszelt narancshéj
  • 5 g csokoládészósz

Elkészítés:

  1. Készítsük el egy nagyobb csészébe 110 ml Nespresso Original Cioccolatino kávét.
  2. Halmozzuk a tetejére a tejszínhabot, majd reszeljünk rá friss narancshéjat. Csorgassunk a tetejére a csokoládészószt.

További izgalmas kávérecepteket a www.nespresso.com oldalon találhatsz.

X

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek