Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Teszt! Megtaláltuk a legfinomabb kaukázusi kefirt!

Két sós kiflit és egy kefirt – ki ne találkozott volna hasonló rendeléssel reggelente bármelyik büfénél vagy kis ABC körül. Egy reggeli, ami bármikor jó szolgálatot tesz, bár különösebb gourmet élményt aligha nyújt. Ezen a gondolaton tovább szaladva került a heti célkeresztbe a kaukázusi kefir, mint tesztalany.

A kefir a Kaukázus északi részéről származó joghurtféleség, mely élesztőgombákat és tejsavbaktériumokat is egyaránt tartalmaz. Íze savanykás, állaga pedig többnyire krémes. A sok kémiai folyamatnak hála, néha találkozhatunk olyan kefirrel, ami pezsgő érzést vált ki szánkban, ez pedig a szén-dioxid képződésre vezethető vissza.

ÉTTEREMAJÁNLÓK, KRITIKÁK ÉS TESZTEK A MIT ETTEM MA OLDALÁN >>> 

Tesztünk most 12 különböző kaukázusi kefirt vett célba. A hagyományos kefirrel szemben ezek könnyebben iható kivitelben készülnek, állaguk hígabb, mint a hagyományosé. A tesztnél a savanyúság szintjét és a kefir állagát figyeltük.

Spar

Végre sikerült egy ízléses csomagolást összehoznia a Sparnak, ami 2016-ben is helyén van. Illatra olyan, akár egy frissen kibontott tejföl. Állagra híg, akár a víz. Közepesen savanykás íze egészen sokáig kitart szánkban.

Adatok: zsírtartalom 2,7%, 450 gramm, 179 ft

TÉSZTASZÓSZTESZT! KIFEJEZETTEN FINOM BOLTI PESTÓKRA BUKKANTUNK >>> 
Danone

Állagra sűrűbb, mint a víz, de azért nem árt rá figyelni. Illatra iszonyatosan savanykás aromát nem érezni belőle, ez kóstolva sem változik sokat. A savanykás íz pár pillanatig marad meg csak a szánkban, majd hirtelen nyomtalanul eltűnik.

Adatok: zsírtartalom 2%, 350 gramm, 199 ft

Alföldi

Illatra nem rossz, vadul érezni rajta a tejhez köthető savanykás elemeket. Kóstolva megmarad az illatozva tapasztalt hatás, ami pedig jó benne még, hogy extra sokáig kitart a kefir ízvilága.

Adatok: zsírtartalom 3,5%, 500 ml, 199 ft

NAGY PARADICSOMOSHERING-TESZT! EGY SAJÁT MÁRKÁS KONZERV VITTE EL A PÁLMÁT! >>> 
Sissy

Fölé hajolva egy visszafogott savanykás illatfelhőt érzünk. Állagra majdnem teljesen híg, ezt önthetjük, akár a vizet. Kóstolva a savanykás indulat visszább vesz, és kicsit átvált egy zsírosabb irányba.

Adatok: zsírtartalom 2,7%, 450 gramm, 169 ft

Mizo

Illatra lágyan savanykás aromák törnek fel belőle. Állagra sűrűbb, mint a víz, de gond nélkül iható ez is a palackból. Kóstolva egészen érdekes élményt nyújt, az első pillanatig nem érezni savanyúnak, de pár másodperccel később megérkezik a kefiríz, ami sokáig maradt is utána.

Adatok: zsírtartalom 2,5%, 450 gramm, 239 ft

KAKAÓTESZT: MEGLEPŐ, DE KÉT TERMÉK IS VERI A NYUSZIS KLASSZIKUST! >>> 
CBA

Első szippantásra inkább a csomagolás jellegzetes szagát érezzük, nem pedig a kefirét. Mélyen szimatolva megjön a kefir, ami csak visszafogottan savanykás illatra. Kóstolva pedig az tűnik fel, hogy eléggé erőtlen, mintha fel lenne vizezve az egész. Nincs jellegzetesen kefirre jellemző savanyú íze, csak annak utánzatát kapjuk.

Adatok: zsírtartalom 2,5% 450 gramm, 179 ft

Pilos

Illatra bíztató savanykás illatok szöknek ki belőle. Állagra sűrűbb, de ez is iható. Kóstolva egy kiegyensúlyozott kefirrel találkozunk, ami pont annyira savanykás, amennyire az még kellemes tud lenni. Az íze sokáig kitart.

Adatok: zsírtartalom 2,5% 450 gramm, 169 ft

A NAGY BARACKOSJOGHURT-TESZT: MELYIK A LEGGYÜMÖLCSÖSEBB ÉS A LEGKRÉMESEBB? >>> 
Milli

Illatra ez is hozza a kefir-kötelezőt, bár az egyik tesztalany szerint házi tojás illata van. Kóstolva ez bizony beindítja a rock’n’rollt a szánkban, ahogy nyelvünkhöz ér, ez bizony vadul pezseg. A savanykás íz nem túl intenzív, de a pezsgés sokáig kitart benne. Állagra extra sűrű a mezőny többi tagjához képest.

Adatok: zsírtartalom 3% 450 gramm, 275 ft

Tesco

Beindul a természetes védelmi reakció szervezetünkben, amikor megillatozzuk. Kissé olyan, mint a romlott tej, de bátraké a szerencse. Kóstolva kiderül, hogy ez alig hajlandó folyni. Hatalmas darabok vannak benne, az a szerencse, hogy nem kell harapni legalább. Íze egy pillanatig van csak, utána teljesen ízetlenné válik.

Adatok: zsírtartalom 2,7% 450 gramm, 179 ft

TESZT! POZITÍVAN CSALÓDTUNK A ROSTOS NARANCSLEVEKBEN >>> 
Abaúj

Illatra van, akinél a főtt kukoricát idézi meg, de a többségnél maradt kefir. Állagra egészen sűrű, és kóstolva ennél is megtapasztaljuk a pezsgő érzést, de nem olyan eszeveszettül, csak kicsit pimaszkodik velünk. Savanykás íze nem túl erős, de kitartónak se nevezhető.

Adatok: zsírtartalom 3% 450 gramm, 139 ft

Milfina

Kibontás után egy könnyed savanykás illat üti meg orrunkat. Állagra egy közepesen sűrű tejkészítményt kapunk, amit ha megkóstolunk, huncutul elkezd pezsegni a nyelvünk hegyén. Sokáig pezseg, nem akarja abbahagyni. Ízre nem túl savanykás, inkább csak pezsegni akar.

Adatok: zsírtartalom 3% 450 gramm, 169 ft

TESZT! KÉT NAGY MÁRKA ÉS EGY MEGLEPETÉS A LEGJOBB MAJONÉZEK KÖZÖTT >>> 
Szinva

Illatozva egy könnyed, tejes irányt fedezünk fel benne. Kóstolva egy hígabb kefirt ismerhetünk meg, aminek az íze sokáig nem tart ki. Savanykás oldalát nézve a dolognak, annyira nem erős, inkább gyerekbarát, vagy azoknak ajánlott, akik a könnyed kefireket favorizálják.

Adatok: zsírtartalom 3% 0,5 liter, 199 ft

Ítélet

Nagyjából 9+3 feosztásban lehetne kezelni a mezőnyt. A Milli, Milfina és az Abaúj hármasa, azok melyek valóban egészen intenzív pezsgést váltanak ki az ember szájában.

Az sem elhanyagolható tény, hogy a mezőny felét a Mizo gyártotta jóformán. Ellenben hiába, hogy öt esetben ugyanaz a gyártó, köztük is eléggé masszív eltérés található.

A legfurcsább és egyben értelmezhetetlen élményt a tescós termék nyújtotta, amit érdekesen nagy darabokban prezentáltak.

Az ellenpólust a Pilos, Spar és a Mizo hármasa alkotja, melyek hárman együtt alkotják a mezőny top 3 szekcióját.

Meglepő, hogy a Danone egyértelműen a középmezőnybe került, pedig sokkal többet vártunk tőle. Annak fényében különösen, hogy a legtöbb menzán ezt kínálják, hogy együk-vigyük-vegyük.

TESZT! KÉT HAGYMÁS-TEJFÖLÖS CHIPS IS AGYONVERTE A MEZŐNYT >>> 

Az eredmény:

1. Pilos
2. Spar
3. Mizo
4. Sissy
5. Danone
6. Milli
7. Milfina
8. Abaúj
9. Alföldi
10. Cba
11. Sinva
12. Tesco

Ezek is érdekelhetnek

Friss