Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Katóka süti

75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 tojássárgája
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg zsír vagy 20 dkg margarin
  • Az összeállításhoz:
  • szükség esetén kevés tej
  • A töltelékhez:
  • 1 sütilap összetörve
  • kb. 1,5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 dl rum vagy ízlés szerint rumaroma
  • 20 dkg cukor
  • 3 evőkanál baracklekvár
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg darált dió
  • 3 evőkanál kakaópor
  • A mázhoz:
  • 2 db tojásfehérje
  • 15 dkg cukor
  • csipet só
  • 1-2 evőkanál meggylé

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd sütőpapírral bélelt nagyméretű gáztepsiben 3 lapot sütünk egymás után.

1 lapot összetörünk,vaníliás cukorral elkevert tejben áztatjuk, majd krémesre keverjük a töltelék többi hozzávalóival.

A tölteléket rásimítjuk az első lapra, majd befedjük a 2. lappal.

A máz hozzávalóit vízgőz felett keményre verjük, majd a felső lapra simítjuk - vagy ízlés szerint cifrázhatjuk.

Előmelegített sütőbe tesszük egy kis időre száradni. Másnap szeleteljük a süteményt.

Ezek is érdekelhetnek

Friss