Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kati szelet

MME MME
1 4.8/5
90 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 3 db tojás sárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • kb. 1/2 dl tej (annyi, hogy könnyen nyújtható legyen)
  • A krémhez:
  • 2 dl tej
  • 1 csomag vaniliás cukor
  • 0,5 dl rum vagy 1 rumaroma
  • 2 ek kakaópor
  • 3 ek sárgabaracklekvár
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • A mázhoz:
  • 3 db tojásfehérje
  • 25 dkg kristálycukor
  • A tetejére:
  • csokoládé

Elkészítés

  1. A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. A többi hozzávalót beletesszük, összegyúrjuk. Először kétfele osztjuk a tésztát, és az egyik felét kinyújtjuk, kisütjük. A megmaradt tésztát ismét kétfele osztjuk, és 2 vékonyabb lapot sütünk belőle. Így összesen 1 vastagabb és 2 vékonyabb tésztalapunk lesz.
  2. A krémhez a vastagabb lapot szétmorzsoljuk, a hozzávalókat beletesszük. Jól elkeverjük-kidolgozzuk, és a 2 lap közé tesszük.
  3. A mázhoz a 3 tojásfehérjébe beleteszünk 25 dkg kristálycukrot, majd gőz felett jó keményre felverjük. A sütemény tetejére kenjük, és csokit reszelünk rá. Másnap (illetve jópár óra múlva) szeletelhetjük.

    Ajánljuk még:

még több finom házi sütemény >>> 

Ezek is érdekelhetnek