kb. 1/2 dl tej (annyi, hogy könnyen nyújtható legyen)
A krémhez:
2 dl tej
1 csomag vaniliás cukor
0,5 dl rum vagy 1 rumaroma
2 ek kakaópor
3 ek sárgabaracklekvár
15 dkg porcukor
25 dkg margarin
A mázhoz:
3 db tojásfehérje
25 dkg kristálycukor
A tetejére:
csokoládé
Elkészítés
A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. A többi hozzávalót beletesszük, összegyúrjuk. Először kétfele osztjuk a tésztát, és az egyik felét kinyújtjuk, kisütjük. A megmaradt tésztát ismét kétfele osztjuk, és 2 vékonyabb lapot sütünk belőle. Így összesen 1 vastagabb és 2 vékonyabb tésztalapunk lesz.
A krémhez a vastagabb lapot szétmorzsoljuk, a hozzávalókat beletesszük. Jól elkeverjük-kidolgozzuk, és a 2 lap közé tesszük.
A mázhoz a 3 tojásfehérjébe beleteszünk 25 dkg kristálycukrot, majd gőz felett jó keményre felverjük. A sütemény tetejére kenjük, és csokit reszelünk rá. Másnap (illetve jópár óra múlva) szeletelhetjük.