hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Katalin pogácsája

MME MME
1/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés (ahogy én szoktam): A tésztát a sütés előtti estén készítem el.
(Ha este akarom sütni, akkor reggel.) Egy kis tálkába beleborítom a tejfölt, belemorzsolom az élesztőt, beleteszem a 2 tojás sárgáját és a cukrot. Jól elkeverem. (Semmi felfuttatás!) A liszttel (amibe beletettem a sót) elmorzsolom a margarint, közepébe beleöntöm az élesztős tejfölt. Simára dolgozom, és lazán nylonzsacskóba csomagolva egy
éjszakára hűtőben pihentetem. Felhasználás előtt a tésztát deszkán átgyúrom, ujjnyi vastagra nyújtva a szokásos módon pogácsákat szaggatok belőle. A tetejét felvert tojással meg kell kenni, fél órát pihentetni, majd újra megkenni (a pihentetés nálam időnként elmarad, úgy is jó lesz). Forró sütőben sütjük, 20-25 perc alatt kész. A sütési idő közepe után mérsékeljük a meleget, nehogy a pogácsa belseje
sületlen maradjon. Több napig is el tudna állni - állítólag. (Nekem még nem sikerült kipróbálni, mindig elfogyott!)

Ezek is érdekelhetnek

Friss