hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Katalin hercegné spárgatökös chutney receptje

MME MME
120 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az apróra vágott spárgatököt, hagymát és az almát egy nagy edénybe tesszük. Hozzáadjuk a mazsolát, a datolyát, a cukrot, a sót, a gyömbér és a fűszerkeveréket, majd ráöntjük a maláta ecetet és jól összekeverjük.
  2. Gyakori kevergetés mellett, közepes lángon rotyogtatni kezdjük. Amikor forrni kezd, levesszük a hőmérsékletet és alacsony fokozaton, másfél-két órát főzzük.
  3. Ezután leszűrjök a folyadékot, és a chutney-t sterilizált befőttes üvegekbe adagoljuk.
  4. Száraz, hűvös helyen 12 hónapig is elállnak. Felbontás után 1 hónapig még hűtőben tárolható.

Mangó chutney recept

Birsalma chutney recept


Megjegyzés

Katalin hercegné egy interjúban árulta el 2017-ben, hogy ezt a különleges spárgatökös finomságot adta néhány éve ajándékba II. Erzsébetnek karácsonyra. A Middletone családban régi hagyományos, hogy ilyen különlegesség kerül a kamra polcaira. A hozzávalókból 8 üvegnyi chutney jön ki. - MME

Ezek is érdekelhetnek