Itt juthatsz a legjobb és legolcsóbb sárgabarackhoz, és ezek a legjobb hazai cukrászdák!

Az elmúlt hét legnagyobb médiavisszhangot kiváltó eseménye végre egy igazán örömteli hír volt: Katalin hercegné visszatért, és újra nyilvánosan mutatkozott fél évvel azután, hogy bejelentette: rákbetegséggel küzd. Emellett Magyarország legjobb cukrászdája és sárgabarack lelőhelye, és egy világhírű csokigyár bezárásának szomorú híre csigázta leginkább a Mindmegette olvasóit.

A rákbetegséggel küzdő Katalin hercegné fél éves kényszerpihenő után először jelent meg múlt héten a nyilvánosság előtt „Lenyűgöző, hogy mennyi bátorító üzenetet kaptam, ez engem és Vilmost is átsegített a nehézségeken. A kezelésekkel jól haladok, de aki kemoterápián ment keresztül, tudja, hogy vannak jó és rossz napok. A rossz napokon gyengének, fáradtnak érzed magad, és ilyenkor engedni kell, hogy a tested megpihenjen. De a jó napokon, amikor erősebbnek érzed magad, szeretnéd a legtöbbet kihozni magadból. A terápia még folyamatban van, és eltart néhány hónapig" - írta a Instagram posztjában walesi hercegné. Végül azoknak lett igazuk, akik azt jósolták, hogy Katalin hercegné részt vesz a nagyszabású Trooping the Colour eseményen, amelyet Károly király hivatalos születésnapja alkalmából rendeztek - a róla készült fotókat és videókat itt nézhetitek meg. 

 

Ez Magyarország legjobb cukrászdája

Idén is kiválasztották Magyarország tíz legjobb cukrászdáját. A Dining Guide kalauz nemrég díjazta a hazai éttermeket, friss kiadványukban pedig felállították a legjobb hazai cukrászdák rangsorát is. A listán budapesti és nem fővárosi, legendás és kevésbé ismert helyeket is találunk. A győztes azonban nem okozhatott meglepetést azok számára, akik emlékeztek a tavalyi eredményekre, ugyanis megtörtént a címvédés: Az Év Cukrászdája 2024-ben is a Málna The Pastry Shop lett, mely ötéves története során harmadszor nyerte el ezt a címet. Második helyen a gyulai 100 éves cukrászda végzett, míg a képzeletbeli dobogó legalsó fokára a Fény utcai Auguszt cukrászda került. A teljes toplistát itt tudod megnézni! 

Viszlát eredeti Mozart csokigolyó!

A Salzburg Schokolade édességgyártó úgy döntött, hogy végleg lehúzza a rolót a grödigi gyárában. A Salzburg közelében található üzemben készül a „Mirabell Echte Salzburger Mozartkugel”, azaz a Mozart csokigolyó. A Salzburg Schokolade a nyersanyagárak jelentős emelkedését, az egyik legnagyobb vevőjével való együttműködés megszűnését, valamint az üzem túlságosan nagy alapterületét nevezte meg a végleges bezárás okaként. Mindez a vezetés szerint „a termelés hosszú távú folytatását gazdaságilag ellehetetleníti”.
A cég a hét elején jelentette be, hogy megoldást keres a Grödigben munka nélkül maradó 65 alkalmazott számára.


Itt juthatsz a legfinomabb és legolcsóbb barackhoz!

Jóval a bolti ár alatt juthatunk hozzá a friss és zamatos barackhoz, a nyár egyik slágergyümölcséhez, ha valamelyik Szedd magad ültetvényről gyűjtjük be a termést. Június elején a friss barackokat a boltokban 1200–1500 Ft/kg áron vehetjük meg, míg a Szedd magad ültetvényeken 700–900 Ft-os minimumáron juthatunk hozzá. Mutatjuk az országos listát, hova érdemes idén menni!

Ezek az élelmiszerek tűnhetnek EL a pocokról!

Az Európai Bizottság úgy döntött, hogy mivel a számos élelmiszernél használt mesterséges füstaromák egészségügyi kockázatot jelentenek, minden olyan terméket száműz a boltok polcairól, melyek tartalmazzák ezt az aromát. Rossz hír, hogy ezek között az élelmiszerek között a kedvenc csipszünk, bizonyos sajtok és felvágottak is megtalálhatóak. Itt a lista! 

Ezek is érdekelhetnek

Friss