Hosszú idő óta most láthatjuk először Katalin hercegnét – Íme a legfrissebb fotók róla

Az elmúlt hetek találgatásai után végül azoknak lett igazuk, akik azt jósolták, hogy Katalin hercegné részt vesz a nagyszabású Trooping the Colour eseményen, amelyet Károly király hivatalos születésnapja alkalmából rendeztek.

Katalin tegnap a walesi hercegi pár hivatalos Instagram oldalán osztotta meg a hatalmas örömhírt, hogy családja társaságában ott lesz az ünnepi rendezvényen.

Vannak jó és rossz napok

A rákbetegséggel küzdő hercegné fél éves kényszerpihenő után először jelent meg a nyilvánosság előtt, pedig a tegnapi posztjából kiderül, hogy vannak olyan napok, amikor egyáltalán nem érzi jól magát: „Lenyűgöző, hogy mennyi bátorító üzenetet kaptam, ez engem és Vilmost is átsegített a nehézségeken. A kezelésekkel jól haladok, de aki kemoterápián ment keresztül, tudja, hogy vannak jó és rossz napok. A rossz napokon gyengének, fáradtnak érzed magad, és ilyenkor engedni kell, hogy a tested megpihenjen. De a jó napokon, amikor erősebbnek érzed magad, szeretnéd a legtöbbet kihozni magadból. A terápia még folyamatban van, és eltart néhány hónapig”

Mi pontosan a Trooping the Colour?

A mai nap azonban egészen különleges, hiszen a Trooping the Colour, azaz a zászlós díszszemle egészen a 17. századig, II. Károly király uralkodása idejéig vezethető vissza. Ez egy olyan ünnepélyes esemény, amit a Brit Nemzetközösség ezredei rendeznek, és mára teljesen egybeforrt a brit uralkodó hivatalos születésnapjával – bár III. Károly valójában 1948. november 14-én született. Ez az év egyik legnagyobb katonai ceremóniája, amelyen több mint 1400 katona, 400 zenész és több mint 200 ló vesz részt. Tavaly a brit uralkodó lóháton vonult fel, ám az idén, állapotára való tekintettel ő is hintóval utazott.

Kedvesen mosolyog, mint mindig

Érthető tehát, ha Katalin alig várta, hogy részt vegyen családjával a király születésnapi ünnepségén, és azt is reméli, hogy a jövőben több nyilvános szereplést is tud majd vállalni. 
A szombati ünnepség helyszínére, a lovastestőrség laktanyájának gyakorlóterére - Horse Guards Parade - a hercegnő és három gyermeke hintón érkezett, csakúgy, mint Károly király és felesége, Kamilla.
A csaknem kétórás ceremónia után a királyi család tagjai visszatértek a Buckingham-palotába, és a hagyományoknak megfelelően a palota teraszáról köszöntötték az ünnepségre összegyűlt százezres tömeget. Az eseményt a brit királyi légierő (RAF) repülőgépeinek és helikoptereinek tisztelgő átrepülése zárta.
Az ünnepséget követően, a walesi hercegi pár hivatalos Instagram oldalára is felkerült egy videó, amelyből kiderül, hogy Katalin szerencsére jobban van, és kedvesen mosolyog, mint mindig - ez nagyon sok embernek ad új erőt. 

Borítókép: Northfoto

Ajánljuk még: 

Ezek is érdekelhetnek

Friss