A füstölt combot 1 liter vízben feltesszük főni. Ha félig megfőtt, hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt csiperkegombát. Kevés sóval és fehér borssal fűszerezzük. A húst kivesszük, kockára vágjuk és visszatesszük a levesbe. Közben a füstölt szalonnát kockára vágjuk, zsírját kiolvasztjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott hagymát is és üvegesre pároljuk. Meghintjük a liszttel, 1 percig kevergetve pirítjuk, majd felöntjük 1-2 dl levessel. Végül a hagymás rántást a levesbe öntjük és jól kiforraljuk. Kevés levessel elkeverjük a tejfölt, azt is a levesbe öntjük és összemelegítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre