Öblös serpenyőben felhevítjük a zsírt, megfonnyasztjuk benne a megtisztított, szeletekre vágott hagymát. Kivesszük, félretesszük, a sertésszeleteket kettesével vagy hármasával mindkét oldalukon megpirítjuk. A zsírt kiöntjük a serpenyőből, a sertésszeleteket benthagyjuk, rájuk tesszük a megfonnyasztott hagymát, a rozmaringot, a megtisztított, szétnyomott fokhagymát. Megsózzuk-borsozzuk, ráöntjük a negyed liter bort, a serpenyőt felfedjük, s a bordákat meg-megforgatva addig pároljuk (kb. másfél órát), amíg a hús fel nem szívja a folyadékot. Lassan fel-felöntve vízzel tovább pároljuk, míg a szeletek meg nem puhulnak. Akkor áttesszük előmelegített tálra, és fóliával lefedve melegen tartjuk. A serpenyőben maradt lében elkeverjük a lisztet, hozzáöntünk egy-egy dl bort és vizet, végül a tejet, s addig kevergetjük, amíg sima mártást nem kapunk. A mustárt cukorral és a megmaradt fél dl borral elvegyítjük, s belekeverjük a mártásba. Hozzáadjuk a rozmaringot, kívánság szerint ízesítjük. Kevés mártással meglocsoljuk a hússzeleteket, a többit előmelegített mártásos csészében a hús mellé tálaljuk. Főtt rizst, sült burgonyát, sós vízben főtt brokkolit kínálhatunk hozzá.