Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kassai szelet

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 35 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • csipet őrölt fahéj
  • 3 db tojássárgája
  • 1/2 csomag vaníliás cukor
  • A tetejére:
  • 5-6 dkg mazsola
  • 1-2 evőkanál olvasztott méz
  • A habhoz:
  • 3 db tojásfehérje
  • 15 dkg darált mogyoró
  • 15 dkg cukor
  • 1 szelet reszelt csokoládé
  • A bevonathoz:
  • 10 dkg tortabevonó tejcsokoládé
  • 1 evőkanál olaj
  • 5 dkg fehér csokoládé
  • 1 teáskanál olaj

Elkészítés

Elkészítés: 35 deka lisztet jól összegyúrunk 1 csomag sütőporral, 25 dkg margarinnal, 10 dkg cukorral, 1 citrom reszelt héjával, csipetnyi őrölt fahéjjal, 3 tojás sárgájával és 1/2 csomag vaníliás cukorral.

A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe kisujjnyi vastagon tesszük, és 5-6 deka mazsolával megszórjuk, melyeket ujjal a tésztába nyomkodunk.
Ezután villával megszurkálva, a süteményt forró sütőben elemelkedésig, illetve gyenge sárgulásig sütjük.

A nem teljesen kisült tészta tetejére még langyos mézzel való bekenés után a következő habot kenjük egyenletesen: 15 deka őrölt mogyorót 15 deka cukorral, 1 szelet reszelt csokoládéval és 3 tojásfehérjével habosra keverünk. A tepsit ezután ismét a sütőbe helyezve, még a teljes átsütésig tovább sütjük.

A mázhoz a kétféle csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd bevonjuk a süteményt a sötét csoival, majd mintázzuk a fehérrel.

Négyzet alakú szeletekre vágva szolgáljuk fel.

Megjegyzés

Váncza-recept.
- ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss