Elkészítés: 35 deka lisztet jól összegyúrunk 1 csomag sütőporral, 25 dkg margarinnal, 10 dkg cukorral, 1 citrom reszelt héjával, csipetnyi őrölt fahéjjal, 3 tojás sárgájával és 1/2 csomag vaníliás cukorral.
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe kisujjnyi vastagon tesszük, és 5-6 deka mazsolával megszórjuk, melyeket ujjal a tésztába nyomkodunk.
Ezután villával megszurkálva, a süteményt forró sütőben elemelkedésig, illetve gyenge sárgulásig sütjük.
A nem teljesen kisült tészta tetejére még langyos mézzel való bekenés után a következő habot kenjük egyenletesen: 15 deka őrölt mogyorót 15 deka cukorral, 1 szelet reszelt csokoládéval és 3 tojásfehérjével habosra keverünk. A tepsit ezután ismét a sütőbe helyezve, még a teljes átsütésig tovább sütjük.
A mázhoz a kétféle csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd bevonjuk a süteményt a sötét csoival, majd mintázzuk a fehérrel.
Négyzet alakú szeletekre vágva szolgáljuk fel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre