hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kasnudeln – Töltött tésztapárnák

75 perc
rafinált
költséges
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 8 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 1 ek olívaolaj
  • 1/2 csokor snidling
  • A töltelékhez:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 7 dkg vaj
  • 2 db szikkadt zsömle
  • 50 dkg túró
  • 2 dl tej
  • 10 dkg főtt burgonya
  • 2 ek mentalevél
  • 2 ek turbolya
  • őrölt fehér bors

Elkészítés

  1. Összedolgozzuk az átszitált lisztet, a felvert tojás felét, 1,5 dl vizet, az olajat és egy kevés sót. Az így kapott tésztát 20 percig pihentetjük.
  2. A megtisztított, finomra vágott hagymát a felforrósított vajon megpirítjuk. A felkockázott zsömlét és a túrót a tejjel leöntjük, majd a hagymát beleforgatjuk. A főtt burgonyát áttörjük, hozzáadjuk a finomra vágott mentát és turbolyát, egy kevés borsot, azután a túrós keverékkel összedolgozzuk. A masszából apró golyócskákat formázunk, majd mindet elrendezzük egymástól néhány centiméter távolságra a kinyújtott tészta egyik felén. A széleket a megmaradt felvert tojással megkenjük, majd a töltelékre hajtjuk a tészta másik felét. A széleket alaposan összenyomkodjuk.
  3. A tésztából félhold alakú kiszúróformával kb. 6 cm nagyságú táskákat kiszaggatunk, a széleiket hullámszerűen összecsípjük.
  4. Mindet forrásban lévő vízben 15 perc alatt kifőzzük. Azután kiemeljük a vízből a tésztapárnákat, lecsepegtetjük, majd a megolvasztott vajban megforgatjuk. Végül meghintjük az apróra vágott snidlinggel.

Ezek is érdekelhetnek

Friss