Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karneváli torta Ide Süss! Diától

MME MME
75 perc
rafinált
költséges
Hozzávalók
  • A pisztáciás piskótához: (12,5 cm átmérőjű)
  • 5 db tojás
  • 12 dkg cukor
  • 13 dkg liszt
  • 1/3 csomag sütőpor
  • 6 dkg apróra tört pisztácia
  • A piskótához: (15 cm átmérőjű)
  • 6 db tojás
  • 14 dkg cukor
  • 16 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • A narancsos piskótához: (20 cm átmérőjű)
  • 9 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 22 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 db narancs héja
  • A citromkrémhez és vaníliakrémhez:
  • 1,5 l tej
  • 375 g tojássárgája
  • 24 dkg cukor
  • 20, 5 dkg keményítő
  • 1 kk só
  • 60 dkg vaj
  • 2 db citrom héja
  • 1 db citrom leve
  • 1 vanília rúd
  • 10 dkg szeletelt mandula
  • A narancsos-chilis csokoládé krémhez:
  • 1,5 l tej
  • 375 g tojássárgája
  • 24 dkg cukor
  • 20,5 dkg keményítő
  • 4 dkg kakaópor
  • 1 mk só
  • 1 kk őrölt chili por
  • 3 db narancs héja
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 50 dkg vaj
  • A lekenéshez:
  • 1 kg vaj
  • 60 dkg porcukor
  • A díszítéshez:
  • 3 kg fehér unidec massza (kemény)
  • 10 dkg keményítő (a nyújtáshoz)
  • Crystal Candy rose gold
  • ételfesték (kék, piros, narancs gél alapú)
  • ezüstös rozé-arany lüszter festék (Designer Mettalic lustre)

Elkészítés

  1. Elkészítjük a piskótákat. A nagy tortával kezjük. A tojásokat a cukorral kihabosítjuk, utána belekeverjük a sütőporral, a sóval és a narancsok héjával elkevert lisztet. A forma alját kibéleljük és beleöntjük a tésztát.
  2. A kettő kisebb tortát egyben keverjük ki. A tojásokat a cukorral fehéredésig habosítjuk. Kettészedjük. Az egyikbe a 15 cm átmérőjéhez tartozó lisztet keverjük a sütőporral és a sóval. A másikba a lisztet, a sót, a sütőport és az apróra darált pisztáciát. A formák alját kibéleljül sütőpapírral és beleöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben 180 fokon ezeket is készre sütjük kb 30 perc alatt. Mindegyiket kihűtjük, majd kivágjuk őket a formából, 4 részre vágjuk fel őket.
  3. Elkészítjük a krémeket. A citrom és vaníliakrém alapját egyben készítjük el. A tejet feltesszük forrni. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a sóval és a keményítővel. Ráöntjük a meleg tej felét, folyamatosan keverjük, majd hozzáöntjük a maradék tejhez és sűrűre főzzük. Szobahőmérsékletűre hűtjük, majd belekeverjük a vajat és habosra keverjük. Kettészedjük. A kevesebb mennyiségűbe, belekeverjük a citromok levét és héját. A másikba a vanília rúg kikapart magjait. A szeletelt mandulát lepirítjuk.
  4. A narancsos- chili krémhez feltesszük szintén a tejet forralni. A csokoládét felolvasztjuk, elkeverjük a kakaóval. A tojások sárgáját, a sóval, a cukorral, a keményítővel a narancsok héjával és a chili porral kikeverjük, hozzáadjuk, a felolvasztott csokoládét, és ráöntjük a felforrt tej felét. Folyamatosan keverjük, majd beleöntjük a maradék tejbe és sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni, közben belekeverjük a vajat és kihabosítjuk vele. Mikor kihűltek a krémek, betöltjük a tortákat formákban.
  5. A középső tortánál a vanília krémet megszórjuk rétegenként pirított mandulával. Sokkoljuk kicsit őket. Kivágjuk a formából, és visszarakjuk a sokkolóba őket. Elkészítjük addig a vajkrémet. A vajat kihabosítjuk a porcukorral. Lekenjük a tortákat, lesokkoljuk őket. A felső és a középső és alsó szintet fehér unideccel leburkoljuk, élesítjük őket. Feldíszítjük a szinteket.


Megjegyzés

Recept és fotó: Viasat3/Ide Süss! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss