Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karintiai töltött tészta (Kärntner Käsnudel)

default user icon
MME
60 perc
mester
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 40 dkg rétesliszt + a deszkára
  • 1 tk só
  • 1 db kis tojás
  • 1 ek olívaolaj
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • metélőhagyma a díszítéshez
  • A töltelékhez:
  • 7 dkg vaj
  • 5 dkg finomra vágott hagyma
  • 50 dkg rögös túró
  • 13 dkg zsemlekocka
  • 2 dl tej
  • 10 dkg főtt burgonya
  • 2 ek finomra vágott mentalevél
  • 2 ek finomra vágott turbolya
  • őrölt fehér bors

Elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a sóval. Hozzáadjuk a tojást, valamint az olajat, és kb. 1,5 dl vízzel közepesen kemény tésztává gyúrjuk. Kb. 20 percet pihentetjük.
  2. Közben a töltelékhez a felhevített vajon világosra pirítjuk a hagymát. A túrót és a zsemlekockát leöntjük a tejjel, majd összedolgozzuk a hagymával. A főtt burgonyát áttörjük, a zöldfűszerekkel, sóval, borssal ízesítjük, és összeforgatjuk a túrós keverékkel. A masszából kb. 4 dkg-os gombócokat formázunk.
  3. A tésztát lisztezett deszkán vékony, hosszúkás lappá nyújtjuk, és a közepén egymástól kellő távolságban elrendezzük a gombócokat. A tésztát a gombócokra hajtjuk, kezünk élével lenyomkodjuk, és pohárral vagy nagy pogácsaszaggatóval kb. 6 cm-es félholdakat vágunk ki belőle. A félholdak széleit összenyomjuk és hullámosra csippentgetjük.
  4. A töltött tésztákat forrásban lévő vízben kifőzzük kb. 10 perc alatt, majd szűrőkanállal kiemeljük és lecsepegtetjük. Végül a kissé barnára pirított olvasztott vajjal meglocsoljuk, és vékonyan felkarikázott metélőhagymával megszórva tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss