Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karibi palacsinta

45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A palacsintához:
  • 3 db tojás
  • 12 csapott ek liszt
  • 1 tk só
  • 5 dl tej
  • 1/2 dl napraforgó olaj
  • 2 ek cukor
  • A töltelékhez:
  • 3 db banán
  • 1 ek citromlé
  • 10 dkg dió (darált)
  • 3 ek porcukor
  • A vaníliamártáshoz:
  • 2 db tojás
  • 5 dl tej
  • cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor

Elkészítés

  1. A palacsintatésza alapanyagait összekeverjük egy nagy tálban, majd fél óra pihentetés után a szokásos módon egyesével kisütjük a palacsintákat.
  2. A banánt összeturmixoljuk, hozzáadjuk a citromlevet, a darált diót és a porcukrot, és jól kikeverjük. A töltelékkel minden palacsintát megtöltünk, és felcsavarjuk őket.
  3. A tojást kettéválasztjuk, és a fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgákat, 1/2 dl tejet, ízlés szerint cukorral, vaníliás cukorral és a pudingporral kikeverjük. Folyamatos keverés közben hozzáöntjük a maradék forró tejhez, és habverővel addig keverjük, amíg besűrűsödik. A tűzről levéve belekeverjük a kemény habbá vert fehérjét. A megtöltött palacsintákhoz tálaljuk.

Megjegyzés

Ajánlom akár sütemény helyett is. - Scsilluka

Ezek is érdekelhetnek

Friss