Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karibi álomtorta sok gyümölccsel és mascarponéval

45 perc
mester
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál darált mák
  • 1 evőkanál liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 kávéskanál vanília kivonat
  • pici só
  • A málnás krémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 20 dkg tejföl
  • 1 dl habtejszín
  • 2 evőkanál porcukor
  • 30 dkg málna (fagyasztott)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag lapzselatin
  • 1/2 csomag habfixáló
  • A kókuszos krémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 20 dkg tejföl
  • 1 dl habtejszín
  • 2 evőkanál porcukor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag lapzselatin
  • 1/2 csomag habfixáló
  • őszibarack befőtt kockára vágva (3-4 darab)
  • 1 marék kandírozott narancshéj (ha nincs, 2 narancs reszelt héja)
  • Valamint:
  • 3 evőkanál lekvár
  • a díszítéshez pár szem gyümölcs
  • kevés darált pisztácia

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a tojásokat szétválasztom, 1 kanál cukrot és pici sót adok a sárgájákhoz meg a vanília kivonatot, és jól kikeverem. A fehérjéhez a maradék 2 kanál cukrot adom, és kemény habbá verem géppel. A mákot ledarálom (jó a kávédaráló is), és belekeverem a tojáshabba, majd hozzáadom a többi hozzávalót. Kapcsos, 26 cm-es kerek formát kibélelek zsírpapírral és ebbe öntöm a piskótát. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 18 percig sütöm.

Kifordítom, lehúzom a zsírpapírt, és visszateszem a kapcsos formába, hűlni hagyom.

A krémek szinte egyformán készülnek, az ízesítésben különböznek.
2 tálat veszek elő, mindegyikbe beleteszem a mascarponét, a cukrot, a
tejfölt, a vaníliás cukrot, és géppel kikeverem.

A 2 dl tejszínt egy másik tálban kevéske cukorral és 1 csomag habfixálóval kemény habbá verem, majd elfelezem, és ezt is a két tálba kanalazom.

A 2 csomag lapzselatint beáztatom, majd a leírásnak megfelelően kb. 1 dl vízzel egy edényben felteszem melegedni, de csak addig, hogy feloldódjon a zselatin. Kihűtöm, egy keveset hagyok a tetejére, a többit elfelezem, és belecsurgatom a 2 mascarponés krémbe.

Most ízesítem őket, az egyikbe belekeverem a málnát, a másikba a kókuszreszeléket, a barackkockákat meg a kandírozott narancshéjat. Most van egy fehér kókuszos-barackos krémem és egy szép rózsaszín málnás krémem.

A kapcsos formában lévő piskótát a 3 kanál lekvárral megkenem, és rákanalazom alulra a málnás krémet, elsimítom, erre kerül a kókuszos krém, elsimítom. Gyümölcsdarabokkal díszítem, és a maradék zselatinnal csak átkenem egy ecset segítségével. Pisztáciával meghintem, és hűtőbe teszem pár órát dermedni, még jobb egy éjszakát.

Megjegyzés

Egyszerűen elkészíthető, csak a piskótát kell sütni, a krémeket hidegen keverni kell. Ha más gyümölcsökkel készítjük, ne használjunk friss barackot vagy kivit, esetleg ananászt, mert a krém ettől megkeseredhet, csak konzervet.
- ekesandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss