Elkészítés: A tésztához a tojásokat szétválasztom, 1 kanál cukrot és pici sót adok a sárgájákhoz meg a vanília kivonatot, és jól kikeverem. A fehérjéhez a maradék 2 kanál cukrot adom, és kemény habbá verem géppel. A mákot ledarálom (jó a kávédaráló is), és belekeverem a tojáshabba, majd hozzáadom a többi hozzávalót. Kapcsos, 26 cm-es kerek formát kibélelek zsírpapírral és ebbe öntöm a piskótát. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 18 percig sütöm.
Kifordítom, lehúzom a zsírpapírt, és visszateszem a kapcsos formába, hűlni hagyom.
A krémek szinte egyformán készülnek, az ízesítésben különböznek.
2 tálat veszek elő, mindegyikbe beleteszem a mascarponét, a cukrot, a
tejfölt, a vaníliás cukrot, és géppel kikeverem.
A 2 dl tejszínt egy másik tálban kevéske cukorral és 1 csomag habfixálóval kemény habbá verem, majd elfelezem, és ezt is a két tálba kanalazom.
A 2 csomag lapzselatint beáztatom, majd a leírásnak megfelelően kb. 1 dl vízzel egy edényben felteszem melegedni, de csak addig, hogy feloldódjon a zselatin. Kihűtöm, egy keveset hagyok a tetejére, a többit elfelezem, és belecsurgatom a 2 mascarponés krémbe.
Most ízesítem őket, az egyikbe belekeverem a málnát, a másikba a kókuszreszeléket, a barackkockákat meg a kandírozott narancshéjat. Most van egy fehér kókuszos-barackos krémem és egy szép rózsaszín málnás krémem.
A kapcsos formában lévő piskótát a 3 kanál lekvárral megkenem, és rákanalazom alulra a málnás krémet, elsimítom, erre kerül a kókuszos krém, elsimítom. Gyümölcsdarabokkal díszítem, és a maradék zselatinnal csak átkenem egy ecset segítségével. Pisztáciával meghintem, és hűtőbe teszem pár órát dermedni, még jobb egy éjszakát.