Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karfiolsaláta virslivel

MME MME
30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: Felforralunk 2 liter enyhén sós, 2 evőkanál citromlével ízesített vizet. A hagymát meghámozzuk, a snidlinget megmossuk, felaprózzuk. A salátát leveleire bontjuk, váltott vízben megmossuk, kicentrifugázzuk vagy konyharuhával szárazra törölgetjük.
Elkészítés: A karfiolrózsákat mélyhűtött állapotban a forrásban lévő vízbe dobjuk, puhára főzzük, főzőlevéből 1 merőkanállal félreteszünk. Hideg vízbe merítjük, kihűtjük, és tiszta konyharuhára terítve szikkadni hagyjuk. Megfőzzük a virslit is, hagyjuk kihűlni, majd kisebb darabokra, félbe- vagy karikákra vágjuk, végül a hagymával és a snidlinggel együtt a karfiolhoz adjuk. Elkeverünk 2 evőkanál citromlét a mustárral, ízlés szerint sóval, borssal, végül apránként az olajjal, és a karfiol félretett főzőlevével. Meglocsoljuk vele a virslis karfiolt, lazán összekeverjük. Néhány szép salátalevéllel kibélelünk egy mélyebb tálat, a többit apróra tépkedjük-vágjuk, és a tál aljára szórjuk. A tetejére púpozzuk a karfiolsalátát, paradicsomkarikával, petrezselyemmel díszíthetjük.

Megjegyzés

1 adag: 1199 kJ/288 kcal - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss