Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karfiolpuding II.

MME MME
45 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A megtisztított, rózsáira szedett karfiolt sós, ételízesítős vízben megfőzzük.

A tojások sárgáját kikavarjuk a liszttel,
hozzákeverjük a reszelt sajtot, a tejfölt, ízesítjük sóval, szerecsendióval. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és a masszához keverjük.

Egy vajjal kikent, zsemlemorzsával beszórt jénai tálba rakjuk a megfőtt karfiolrózsákat, vajdarabkákat teszünk rá, végül ráöntjük a masszát. Közepes hőfokú sütőben megsütjük.

Hidegen és melegen is egyaránt finom.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss