Elkészítés: 3 dkg vajból 5 dkg liszttel nagyon világos rántást készítünk. Felengedjük a tejjel, és állandóan keverve addig főzzük, amíg az edény falától elválik. Langyosra hűtjük, majd simára keverjük a tojássárgákkal és kevés sóval. Hozzáadjuk a reszelt sajtot és a habbá vert fehérjét. Vajjal kikent tepsibe terítjük /kb. 20x30 cm/, és világosra sütjük.
A karfiolt sós vízben megfőzzük, leszűrjük, villával összetörjük. Hozzáadjuk a tejfölt, sózzuk, reszelt szerecsendióval ízesítjük. A kisült lapra kenjük, feltekerjük, és reszelt sajttal meghintve az előmelegített, 200 fokos sütőbe tesszük, amíg a sajt megpirul a tetején. Aki szereti, a töltelékbe tehet párolt répát és zöldséget is. Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre