Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karfiolos-sonkás tészta sajtszószban

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tésztát és a rózsáira szedett karfiolt külön-külön megfőzzük sós vízben.

A sajtszószhoz a vajat felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet, világosbarnára pirítjuk, felöntjük a tejszínnel, és csomómentesre kavarjuk. Hozzáöntjük a tejet, beletesszük az elkavart tojást, majd legvégül a reszelt sajtokat is. Az egészet pár perc alatt mártás sűrűségűre főzzük, sózzuk, borsozzuk.

A sonkát felcsíkozzuk, pici olajon megpirítjuk, elkeverjük a tésztával. Hozzátesszük a sajtszósz bő felét is, alaposan átforgatjuk.

Egy jénaiba lerakjuk előbb a tésztát, erre a lecsöpögtetett karfiolt, majd a maradék szószt is, sütőben 15-20 perc alatt összesütjük, a tetejét megpirítjuk.

Megjegyzés

A receptet és a fotót P. - p.amelie

Ezek is érdekelhetnek

Friss