Elkészítés: A karfiolt rózsáira szedve megfőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. Hagyjuk kihűlni. A húsból, 2 tojásból, fűszerekből, zsemléből, hagymából, pirospaprikából fasírthúst készítünk, és kizsírozott, lisztezett tepsibe simítjuk. Erre rátesszük a jól lecsepegtetett karfiolt. A tejfölt felverjük a három egész tojással, ízesítjük kevés ételízesítővel, pici sóval, borssal, és ráöntjük egyenletesen a karfiol tetejére. Megsütjük. Ha megsült, hagyom pihenni legalább egy fél órát, akkor szépen lehet kockára vágni. Hidegen, melegen egyaránt finom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre