Elkészítés: A szalonnát és a vöröshagymát apró kockákra vágjuk, megpirítjuk az olajon, majd fehéredésig sütjük rajta a húsokat.
A combokat tepsibe rakjuk, a visszamaradt hagymás-szalonnás szaftba tesszük a 8 felé vágott paradicsomot, a kis csíkokra vágott zöldpaprikát, a felaprított gombát, a húsleveskockát, sót, borsot, fűszerpaprikát, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Összeforraljuk és ráöntjük a húsokra.
A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, és betakarjuk vele a húsokat, enyhén megsózzuk, majd alufóliával letakarva kb. 90 percig sütőben pároljuk.
Tálaláskor egy nagyobb hőálló edényt
körberakunk a karfiollal, közepére szedjük a combokat.
A tejfölt simára keverjük a liszttel és a tepsiben visszamaradt szafttal, majd összefőzzük, végül rákanalazzuk a karfiolra és a húsokra.
Kifőtt penne tésztával kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre