Elkészítés: Ha egész csirkét veszünk, 8-10 darabra vágjuk szét. Sóval, borssal mindkét oldalát meghintjük, és forró vajban mindkét oldalát hirtelen elősütjük.
Ugyanebben a vajban a finomra vágott
vöröshagymát megpirítjuk, majd felengedjük 2 dl vízzel. Ha felforrt, beletesszük a csirkét, és fedő alatt félig megpároljuk.
A kelkáposztát leveleire szedjük, és leforrázzuk. A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben félig puhára főzzük.
Egy tepsit vagy tűzálló tálat a kelkáposzta leveleivel kibélelünk. Rárakjuk a félig megpárolt csirkét és a
rózsáira szedett, előfőzött karfiolt. A tejfölt, a Piros Aranyat, a tojást jól elkeverjük, és egyenletesen a tetejére öntjük.
Közepesen meleg sütőben pirosra sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre