Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karfiolos brassói aprópecsenye

60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1.  A megmosott, kisebb rózsáira szedett karfiolt lobogó, sós vízben puhára főzzük. Azután leszűrjük, és félretesszük.
  2. A burgonyát meghámozzuk, apróra kockázzuk, és bő, enyhén sós vízben a forrástól számított 5 percig főzzük. Ezután leszűrjük, és hagyjuk megszáradni.
  3. Serpenyőben felforrósítsuk a 2 ek olajat, és üvegesre pároljuk rajta a meghámozott, finomra vágott vörös- és fokhagymát. Rádobjuk a megtisztított, felkocázott sertéscombot, és nagy lángon, kevergetve megpirítjuk. Ezután lehúzzuk a tűzről, meghintjük a pirospaprikával, alaposan elkeverjük, majd visszarakjuk a tűzre. Megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, felöntjük egy kevés vízzel, és kis lángon, lefedve addig főzzük, amíg a hús megpuhul. Végül beleforgatjuk a karfiolrózsákat.
  4. Egy mélyebb lábasban felhevítjük a 4 dl olajat, és aranysárgára sütjük benne az előfőzött burgonyakockákat. Ezzel tálaljuk a karfiolos brassóit. Csemegeuborka illik hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss