Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karfiolleves tejföllel, csilivel és újhagymával

30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • 1 kisebb fej karfiol
  • 3 db sárgarépa
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 2 db csilipaprika
  • 2 db újhagyma zöldjével
  • 2 db csilipaprika
  • bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • őrölt fekete bors
  • 8 dl víz
  • 1 dl tejföl
  • A rántáshoz:
  • 2 tk vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek liszt
  • A nokedlihez:
  • 25 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • víz

Elkészítés

  1. A karfiolt rózsákra szedjük, megmossuk, és feltesszük főni. Hozzáadjuk a megtisztított és felvágott répát, a csilit és a petrezselymet. Sóval, borssal ízesítjük. 
  2. Közben elkészítjük a nokedlit. A tojásokat összekeverjük a liszttel, sóval és annyi vízzel, hogy közepes sűrűségű, sima galuskatésztát kapjunk. 
  3. Kevés vajon megpirítjuk az apróra vágott fokhagymát, kevés lisztet adunk hozzá, és világos barna rántást készítünk. Megszórjuk csípős pirospaprikával. Amikor a karfiol már majdnem puha, berántjuk a levest, és felforraljuk.
  4. Beleszaggatjuk a nokedlit is, majd amikor feljöttek a felszínre, belevágjuk az újhagymát. Tálaláskor a levest pirospaprikával és borssal megszórva, valamint tejföllel kínáljuk. 

Megjegyzés

Karfiol és újhagyma, a tavasz zöldségei. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss