Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karfiolleves húsgombóccal

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük. A sárga és fehérrépát meghámozzuk, felkarikázzuk. A hagymákat megpucoljuk, felaprítjuk.
  2. Egy lábasban kevés olajon megpirítjuk a hagymákat, rádobjuk a zöldségeket, majd felöntjük az alaplével, és puhára főzzük azokat. Sóval, borssal, bazsalikommal, tejföllel ízesítjük, botmixerrel pürésítjük.
  3. A gombóchoz összekeverjük a darálthúst, apróra vágott hagymát, fokhagymát, petrezselymet, tojást, zabpelyhet, sót, borsot. Diónyi gombócokat formálunk belőle, és forró vízben megfőzzük. A levest a gombóccal tálaljuk.

PULYKAMELL NARANCSMÁRTÁSBAN >>> 

SAJTOS KARFIOLLEVES

KARFIOLLEVES BACONNEL, CHILIVEL 

Ezek is érdekelhetnek