Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karfiollal rakott burgonya rácosan

MME MME
60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A szalonnát apró kockákra vágva kiolvasztjuk. Zsírján a hagymát megfonnyasztjuk. Beletesszük a meghámozott, felvágott paradicsomot, paprikát. Pirospaprikával és borssal meghintjük, hozzáadjuk a rózsáira szedett, félig előfőzött karfiolt. Kevés
vizet aláöntve puhára pároljuk.

Közben a krumplit meghámozzuk, karikára vágva sós vízben megfőzzük.

Kizsírozunk egy hőálló tálat, közepére tesszük a pörköltnek elkészített karfiolt. Köré rendezzük a megfőtt krumplit.

A pörköltes karfiol visszamaradt levét tejföllel elkeverjük, meghintjük egy kevés liszttel. Kicsit összeforraljuk, majd a karfiolra és a burgonyára öntjük.

Sütőben még kb. 15 percig sütjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss