Elkészítés: A szalonnát apró kockákra vágva kiolvasztjuk. Zsírján a hagymát megfonnyasztjuk. Beletesszük a meghámozott, felvágott paradicsomot, paprikát. Pirospaprikával és borssal meghintjük, hozzáadjuk a rózsáira szedett, félig előfőzött karfiolt. Kevés
vizet aláöntve puhára pároljuk.
Közben a krumplit meghámozzuk, karikára vágva sós vízben megfőzzük.
Kizsírozunk egy hőálló tálat, közepére tesszük a pörköltnek elkészített karfiolt. Köré rendezzük a megfőtt krumplit.
A pörköltes karfiol visszamaradt levét tejföllel elkeverjük, meghintjük egy kevés liszttel. Kicsit összeforraljuk, majd a karfiolra és a burgonyára öntjük.
Sütőben még kb. 15 percig sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre