A karfiolt rózsáira szedem, a sárgarépát, a fehérrépát és az édesburgonyát megpucolom és felkarikázom, a hagymát és a fokhagymát megtiszítom és felaprítom.
Olajon megfuttatom a hagymát és a fokhagymát, sózom, így az íze jól kijön, majd beleteszem a répát, a fehérrépát, végül a karfiolt. Kétszeresére öntöm vízzel, ízesítem sóval, borssal és vegetával, majd fedő alatt puhára főzöm.
Összekeverem a főzőtejszínt és a lisztet, majd a forró léből addig szedek rá, amíg forró nem lesz a habarás. Amikor a levesben megpuhultak a zöldségek, besűrítem a tejszínes-lisztes habarással. Ha kell, adok hozzá még vizet. Ezután botmixerrel pürésítem, majd még egyszer felforralom.
A felkockázott édesburgonyát forró olajon megsütöm, papírtörlőre szedem. Tálalásnál a kész leves tetejére halmozom a burgonyát.