Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karfiolkrémleves márványsajttal

45 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított fokhagymát présen átnyomjuk, a meghámozott hagymát és burgonyát felkockázzuk. Az előkészített zöldségeket a fazékban felhevített olajon 5 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított, rózsákra szedett karfiolt, és felöntjük az alaplével. Felforraljuk, majd fedő alatt puhára főzzük kb. 20 perc alatt. 
  2. Közben a márványsajtot kockákra vágjuk. A tetszés szerint megmosott vagy meghámozott körtét negyedeljük, és a magház eltávolítása után felszeleteljük, illetve -daraboljuk. Serpenyőben felhevítjük a vajat, és megfuttatjuk rajta a körtedarabokat.
  3. A levest felengedjük a tejszínnel, majd botmixerrel pürésítjük. A citromlével, valamint sóval, borssal ízesítjük, és tányérokba merjük. Végül adagonként elosztjuk benne a körtét és a sajtot.

Karfiolkrémleves receptek >>>  

TOVÁBBI KRÉMLEVES RECEPTEKET ITT TALÁLSZ>>> 

Tálaláskor a levest megszórhatod adagonként 1 ek durvára aprított, zsiradék nélkül megpirított törökmogyoróval.

Ezek is érdekelhetnek

Friss