Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karfiol steak sajtmártással, póréhagymás bulgurral

MME MME
65 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1.  A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  2. A steak-hez a karfiolok leveleit eltávolítjuk, a fejből 2-3 centi vastag szeleteket vágunk. A szeleteket sózzuk, borsozzuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
  3. Az olívaolajhoz hozzáadjuk a kurkumát, a köményt, a füstölt paprikát, a fokhagymaport és jó alaposan összekeverjük. Ezzel az olajos fűszerkeverékkel bőségesen megkenjük a karfiol szeleteket. Az előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. (Akkor jó, ha puha és szép pirosra sült.)
  4. Amíg a steak sül, elkészítjük a köretet: a póréhagymát alaposan megmossuk, megtisztítjuk, hosszában félbevágjuk és kb. fél centis darabokra felkarikázzuk. Egy lábasban felhevítjük az olívaolajat,  rádobjuk a póréhagyma szeleteket, sózzuk és pár percig dinszteljük. Utána hozzáadjuk a bulgurt, sózzuk, és felöntjük a forró vízzel. Lefedve takarék lángon a csomagoláson feltűntetett ideig főzzük. Ha elkészült, apóra vágott petrezselymet adunk hozzá, és lefedve tálalásig pihentetjük.
  5. A sajtmártáshoz a tejet, és a tejszínt egy serpenyőben melegíteni kezdjük, beleszórjuk a reszelt sajtot. Fűszerezzük szerecsendióval, pici sóval, és alacsony lángon pár perc alatt homogén mártássá főzzük.
  6. Tányérra helyezzük a karfiol steak-et, mellé rakjuk a póréhagymás bulgurt, és a steak-et meglocsoljuk a forró sajtmártással.

Ezek is érdekelhetnek

Friss