Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karfiol sörtésztában

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sörtésztás karfiolhoz, először elkészítjük a tésztát. Egy tálban elvegyítjük a lisztet, a keményítőt, a sütőport és 1⁄2 tk sót. Felöntjük a sörrel, simára keverjük és 30 percig pihentetjük. 
  2. Közben a karfiolt megmossuk, kisebb rózsákra bontjuk. 7-8 perc alatt előfőzzük forrásban lévő sós vízben. Óvatosan leszűrjük, és szárazra itatjuk.
  3. A majonézhez a tojássárgájákat habosra keverjük 1 csipet sóval és a citromlével. Habverővel fehéredésig verjük, majd folyamatosan verve először cseppenként, majd vékony sugárban hozzáadjuk az olívaolajat.
  4. Egy nagyobb edényben felhevítjük az étolajat. A karfiolrózsákat a sörtésztába mártjuk. Lecsepegtetjük, és közepesen forró olajban aranybarnára sütjük mindet. Papírtörlőre szedjük, a majonézzel tálaljuk. Citrommal és petrezselyemlevelekkel díszíthetjük.

Ajánljuk még:

7 TARTALMAS RAKOTT KARFIOL, AMIVEL AZ EGÉSZ CSALÁD JÓLLAKIK >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss