A kukoricapelyhet aprítógéppel apróra daráljuk, (vagy zacskóba téve, nyújtófával apróra törjük.) A karfiolt kisebb rózsákra szedjük, megmossuk lecsepegtetjük, a csirkemellet falatnyi kockákra vágjuk. A tojást felverjük és belekeverjük a kurkumát, a sót, a borsot, és fokhagymaport (ízlés szerint).
A csirkemell darabokat és a karfiolt is, először megforgatjuk a lisztben, majd a felvert fűszeres tojásban, végül a kukoricapehelyben. Forró, bő olajban, kisebb adagokban, többször átforgatva, ropogósra sütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön róla.
A mártogatóhoz a megmosott snidlinget apróra vágjuk, majd belekeverjük a fűszerekkel együtt a joghurtba és jól lehűtjük. A kisült ropogós falatkákhoz kínáljuk a mártogatóst, salátával, de bármilyen körettel is nagyon finom.