Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karfiol csőben sütve pirított hagymával

MME MME
60 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 fej főtt karfiol
  • 4 db leforrázott paradicsom
  • A mártáshoz:
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 dl tej
  • 2 evőkanál margarin
  • 0,5 kávéskanál só
  • 8 dkg reszelt sajt
  • 2 kávéskanál Worchester-szósz
  • A pirított hagymához:
  • 2 felszeletelt hagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 12 összevagdalt zsályalevél
  • 1 nagy csokor vagdalt petrezselyem
  • 1 kávéskanál méz
  • 1 evőkanál ecet

Elkészítés

Elkészítés: A karfiolt és a paradicsomot egy tűzálló tálba helyezzük.

Egy serpenyőben felolvasztjuk a margarint, belekeverjük a lisztet, felöntjük a tejjel, és a mártást hagyjuk főni. Hozzáadjuk a sajtotés a szószt. (A mártásnak nem szabad felforrni.)

Ráöntjük a zöldségre, és kb. 10 percig 250 C-fokon sütjük.

A hagymát felkarikázzuk, a mézzel elkevert ecettel összeforgatjuk, és olajban megpirítjuk, majd a felaprított fűszereket is hozzáadjuk. Lecspegtetjük.

Egy tálon halmokba rakjuk a karfiolt, és a hagymakeverékkel megszórjuk.

Megjegyzés

A receptet özv.

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss