Elkészítés: A kardamom belsejéből a magokat kivadásszuk, a szemeket egy mozsárban megtörjük. Alaposan összekeverjük kb. fél-fél teáskanál nagyszemű sóval és frissen őrölt borssal, valamint az olajjal.
A hártyáktól, ínaktól megtisztított szűzpecsenyét 4 darabba vágjuk, alaposan bekenjük a fűszerkeverékkel, hogy mindenhol bevonja. Felforrósított serpenyőben minden oldalát kb. 3-3 percig sütjük, ízlés szerint, ha szükséges, további 10-12 percre bedughatjuk a sütőbe 180 fokra, de vigyázzunk, nehogy kiszáradjon!
Egy másik serpenyőben karamellizáljuk a barnacukrot, majd beledobjuk a fűszereket és a cikkekre vágott almát. Alkalmanként megrázzuk, de nem kevergetjük, nem szeretnénk, ha az alma összetörne, csak ha kissé megpuhulna és átjárná a fűszeres karamell íz.
A húst egy deszkán fóliával lefedve pihentetjük 10 percig, majd ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, mellé a karamellizált almát tálaljuk párolt vadrizssel elkevert jázminrizs körettel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre