Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sütőtökös muffin cukorsziruppal

MME MME
90 perc
bonyolult
megfizethető
12 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A sütőtököt nagyobb darabokra vágjuk, és előmelegített, forró sütőben megsütjük. Amikor pirulni kezd a teteje, kivesszük a sütőből, a héját eltávolítjuk, majd pürésítjük, és hűlni hagyjuk.
  2. Egy tálban összekeverjük a tojásokat, az olívaolajat és a kihűlt tökpürét.
  3. Egy másik tálban elvegyítjük a száraz anyagokat: a lisztet, a cukrot, a sütőport, a kardamomot és a csipet sót.
  4. A két tál tartalmát összedolgozzuk, és a papírkapszlikkal bélelt (12-es) muffinsütő mélyedéseibe osztjuk a tésztát. 190 fokon, légkeverésen, kb. 18-20 perc alatt megsütjük.
  5. Közben a cukrot összemelegítjük a vízzel. A narancs héját alaposan megtisztítjuk, majd meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk. A narancs levét kifacsarjuk, a cukorszirupba csurgatjuk, beleszórjuk a héjat is, és az egészet összeforraljuk.
  6. Az így kapott narancsos szirupot a frissen sült muffinok tetejére csurgatjuk.


Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András és Shutterstock - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss