Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kardamomos pulyka piláf

45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1.  A húst falatnyi kockára vágjuk. A rizst és a spenótot alaposan átmossuk, lecsepegtetjük. A sütőtököt, paprikát és a paradicsomot felkockázzuk. A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk.
  2. Egy mélyebb serpenyőbe öntjük az olajat, rádobjuk a hagymát, fokhagymát, majd a húst, és minden oldalát fehéredésig sütjük. Sóval és borssal meghintjük, majd hozzáadjuk a piros parikát és a kardamomot.
  3. Hozzáadjuk a rizst, a sütőtököt, a paprikát, a paradicsomot, spenótot, mazsolát, és felöntjük a húslevessel. Kardamommal és piros paprikával fűszerezzük. Alacsony hőfokon letakarva főzzük kb. 20 percig, ameddig a rizs felszívja a nedvességet. Gránátalmával megszórva tálaljuk.

ÁZSIAI RIZSES HÚS: A PILÁF >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss