Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kardamomos mascarponehab fűszerkeksszel

75 perc
költséges
6 adag
Hozzávalók
  • A fűszerkekszhez:
  • 5 dkg mandulaliszt
  • 19 dkg liszt
  • 1/2 tk szódabikarbóna
  • 1,5 tk őrölt fahéj
  • 1/2 tk őrölt gyömbér
  • 1/4 tk őrölt kardamom
  • 1/4 tk őrölt szerecsendió
  • 1/4 tk őrölt szegfűszeg
  • 1/4 tk só
  • 11,5 dkg vaj
  • 11 dkg nádcukor
  • 10 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 1 dl juharszirup + a kenéshez
  • A krémhez:
  • 0,7 dl tej
  • 7 dkg cukor
  • 2 db tojássárgája
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 tk őrölt kardamom
  • 2 dl tejszín

Elkészítés

  1. A kekszhez összekeverjük a kétféle lisztet a fűszerekkel és a sóval. A vajat habosra keverjük a nádcukorral, hozzáadjuk a tojást, végül a lisztes keverékkel tésztává gyúrjuk. A hűtőbe tesszük 30 percre, majd 2 mm-esre nyújtjuk, és tetszőleges formájú kekszeket szúrunk ki belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük mindet, és 180 fokon 10 percig sütjük. Végül átkenjük kevés juharsziruppal.
  2. A krémhez a tejet 3 percig forraljuk a cukorral, majd vízgőz fölött sűrűre főzzük a tojássárgájákkal. Hozzáforgatjuk a mascarponét és az őrölt kardamomot. 
  3. Félreteszünk 6 db kekszet, a többit felaprítjuk, a juharszirupba áztatjuk, majd poharak aljába rendezzük. Rákanalazzuk a krémet, és a félretett fűszerkeksszel tálaljuk.

KARDAMOMOS RECEPTEK >>> 

MASCARPONÉS FINOMSÁGOK >>> 

Ha kevés az időnk, használjunk készen kapható fűszeres kekszet.

Ezek is érdekelhetnek

Friss